Hero Kakel AB

KAKEL GÖTEBORG

Vi på Göteborgs Kakelhus och Hero Kakel är experter på kakel och guidar dig genom alla val till ditt nya projekt. I vår butik i Sisjön i Göteborg kan du inspireras av ett 40-tal uppkaklade visningsmiljöer. I butiken i Göteborg visar vi kakel från flera olika leverantörer. Vi importerar själva en stor mängd kakel, som vi lagerhåller för direkt leverans.

HITTA

INSPIRERANDE KAKEL TILL DITT KÖK I GÖTEBORG

Vi är även återförsäljare för Golvabia och Bricmate. I butiken i Göteborg visar vi hela sortimentet från både Golvabia och Bricmate. I Göteborg har vi kakel i flera olika stilar. Moderna stora kakelplattor, klassiskt kakel med bord och sockellist eller varför inte kakel i olika färger för den som gillar det. Du får alltid hjälp av våra proffsiga säljare när det kommer till att hitta bra kombinationer mellan olika plattor. Hos oss hittar du verkligen allt du behöver vad gäller kakel, klinker och badrumsinredning.

EFTER DINA ÖNSKEMÅL

KAKEL - EN INREDNINGSDETALJ

Hur vårt hem er ut och vad det signalerar är idag väldigt viktigt för oss. Vi lägger ner både mycket tid och pengar på inredning och det gäller även kakel som nu har fått en högre status som inredningsdetalj. I Göteborg hjälper vi dig att hitta rätt inredning när det kommer till just kakel. Vilken typ av kakel ska man välja vilken färg, storlek och struktur ska plattorna ha? För att få en bild av hur ditt nya badrum kommer att se ut så erbjuder vi att rita upp det i 3D. Boka tid med vår badrumskoordinator eller våra experter på kakel i Göteborg.

LÄS MER

VAD ÄR KAKEL

I folkmun säger man oftast kakel som ett samlingsnamn för alla keramikplattor. Det innefattar då både kakel, klinker och granitkeramik. Kakel i sig är ett relativt poröst lergods som i vårt klimat endast ska användas på väggar inomhus. Kakel tillverkas genom att de torrpressas och bränns i ung för att sedan glaseras. Glasyren ger en tät och lättstädad blank eller matt yta. De flesta kakelplattor har en rundad kant men det finns även som rakskuren kant. Har man kakel med rundad kant så blir fogbredden större, minst 3 mm. Väljer raksågat kakel så kan man få en liten fogbredd på 1-2 mm.