• Visar 1–20 av 22 resultat

  • 1
  • 2

Klinker till din hall

Idag är det väldigt vanligt att man lägger in klinkerplattor i hallen i sitt hem. Anledningarna till detta är många. Först och främst så är klinker väldigt slitstarkt och det är ett material som är enkelt att underhålla och rengöra, samt att det tål tuffa påfrestningar som ofta sker i en hall då man går ut och in ur huset dagligen. Då vädret i vårt land är väldigt oförutsägbart, så gäller det att ha ett golv i hallen som håller för exempelvis grus som kommer in och väta som regn eller snö på vintern. När du väljer att lägga klinker i din hall så kan du vara säker på att undvika repor och annat synligt slitage på ditt golv. Förutom att det både är praktiskt och stabilt så är det såklart även väldigt snyggt och det finns ett stort urval av klinkerplattor till ditt hallgolv att välja på.

Slitstarka golv

Klinker är som sagt slitstarkt, tåligt och klarar grus och smuts utan problem. Grusiga skor, droppande regnjackor och leriga stövlar är ingen match för ett klinkergolv i hallen. Man kan säga att det lämpar sig perfekt som golvmaterial i hallen. Det finns en mängd olika klinkerplattor att välja bland. Vilken stil vill ni ha i ert hur? Klinker som liknar granit, sten, kalksten, betong, marmor, trä eller varför inte terrazzo. Det viktigaste är att man väljer en stil som känns rätt för en själv och som man kan vara nöjd med under många år framöver.

Ett slitstarkt material – Perfekt för hallen

Som tidigare nämnt så är klinker väldigt slitstarkt och tåligt och det klarar allt från grus och smuts till väta utan problem. När man exempelvis har grus under skorna som man drar in i hallen så är det lätt att det blir repor, men om du väljer att lägga klinker i din hall så undviker du detta. Så om man exempelvis har barn som är ute och leker och drar in både smuts och grus så är klinker i hallen ett mycket bra val. Då det finns en mängd olika klinkerplattor att välja på, så kan man enkelt hittar just den stilen man själv vill ha och som passar ens önskemål.

Välj större plattor till hallen

Något som är väldigt populärt i hallen är klinker i stort format. Bland det vanligaste storlekarna på klinkerplattor numera är 60x60 cm. Fördelen med klinker i stort format är att det blir färre fogar, samt att mönstret till själva klinkerplattan blir mer synligt eftersom det visas på en större yta. Det ger en enhetlig känsla och ser snyggt ut. Något som dock är viktigt att tänka på när man väljer klinkerplattor i stort format är att underlaget är plant. Vanligtvis så behöver man flytspackla för att skapa de bästa förutsättningarna för att få ett bra resultat. Om du har några frågor eller funderingar kring detta så kan du självklart alltid rådfråga oss för att få goda tips och råd.

Att tänka på när du väljer klinker till hallen

När du har bestämt dig för att lägga in klinker i din hall så finns det vissa saker som du bör tänka på och som är bra att känna till innan du börjar. Det första du bör tänka på är att välja en färg som är väldigt förlåtande när det kommer till smuts och damm eftersom smuts är något som är helt och hållet oundvikligt i en hall. Om du exempelvis har husdjur med mörk päls så kan du därmed välja en klinkerplatta i en mörkare färg för att undvik att hår som djuret fäller blir synligt och vice versa. Om du är intresserad av att lägga in klinkerplattor som är mönstrade så är det bra att veta att dessa inte är helt enfärgade och i regel så är dessa mer förlåtande mot smuts och damm. Det kan även vara bra att tänka på att klinker i hallen ska kunna matcha någorlunda med huset i övrigt och hallen är ju det första man ser när man kommer in i ett hus så att det är väldigt viktigt att det känns välkomnande samtidigt som det uppfyller praktiska behov.

Handla klinker till hall online

Hos oss på Hero Kakel så hittar du klinker till din hall i många olika färger och utföranden. Oavsett vad du är ute efter så har vi ett stort utbud och du kan garanterat hitta något som passar just din stil och dina önskemål. Besök gärna vår webbshop för att få inspiration och ta en titt på vårt utbud. Om har några frågor eller funderingar så är du självklart välkommen att kontakta oss för att få tips och råd gällande klinker till hall.
Navigation
Viewed

Recently Viewed

Close

Quickview

Close

Categories

Varukorg

Close