• Visar 1–20 av 26 resultat

  • 1
  • 2

Stort utbud av kakel till kök

Kakel är en klassiker när det gäller stänkskydd i kök. Det är både praktiskt och lätta att rengöra samt iögonfallande och en snygg inredningsdetalj. Förr så var det nästa uteslutande mindre plattor som gällde när man valde kakel till kök. Numera är valmöjligheterna oändliga, alla tänkbara kakelplattor går att montera som stänkskydd i kök. Det vanligaste är dok fortfarande vitt kakel i mindre format. Fasat vitt kakel är en populär platta som ger en lantlig fransk bistrokänsla medan en vit matt rakskuren kakelplatta ger ett mer modernt intryck. Granitkeramik i större format som till exempel 60x60 eller 60x120 cm är även det utmärkt för kök och skapar en helt annan känsla, modern och stilren. När du väl valt kakel till köket så ska du bestämma hur plattorna ska sättas, stående eller liggande, halvförband eller rak sättning. Sedan är det även val av kakelfog. Ska fogen vara markerad och avvika från kaklet eller ska den smälta in och synas så lite som möjligt? Behövs det kakellister för att få ett snyggt avslut mot fönster eller avslut på vägg? Vilken typ av kakellist vill ni ha, plastlist eller aluminium, rak eller rundad? Valen kring kakel till kök är många och ska även matchas ihop med köksinredningen, skåpsluckor och bänkskiva. Det är som sagt många val som ska göras och vi finns här som experter för att hjälpa dig samt ge dig tips och goda råd.


Välj kakel av hög kvalité till ditt kök

När man väljer kakel till sitt kök så är det viktigt att tänka på att kakelplattorna håller hög kvalité. Glasyren ska vara tät så att ingen oönskad flammighet uppträder med tiden. Plattorna ska även var måttjämna så att det går att montera rakt och med en och samma fogbredd. Ett tips när man väljer kakel till kök är att tänka på att undvika för små plattor och breda fogar eftersom det är fogen som är den svaga punkten när det kommer till smuts i köket. Kaklet rengörs enkelt men fogarna är mer sugande och behöver därför rengöras på djupet vilket kräver en större insats.


Kökskakel - golv

Man kan inte sätta kakel på golv eftersom kakel inte har de egenskaper som krävs för att monteras på golv. Dock är samlingsnamnet för keramiska plattor idag kakel vilket är något förvirrande för många inom branschen. Klinker eller granitkeramik är det material som är lämpligt till köksgolv. Klinker som köksgolv blir mer och mer populärt. Det är praktiskt att lägga plattor på golvet eftersom det är slitstarka och tål både hårt slitage och vätska. Många familjer har även husdjur som kanske en hud som familjemedlem och då är klinker i kök perfekt eftersom de tål att våra fyrbenta vänner spinner loss på golvet.


Sätta kakel i kök

För dig som vill sätta ditt kakel i köket själv så går det utmärkt. Det viktigaste är att göra ett grundligt förarbete. Underlaget som ska kaklas ska vara ett ”dött” material som är plant. Det är viktigt att mäta ut så att du ser hur många kakelplattor som går åt till ytan i köket så att det inte bara blir en liten flis kvar i ena hörnet. Använd gärna laser för att få en rak montering. Blir det säkringar i över eller underkant så är det ett bra tips att börja ett skift upp. Det är även viktigt att du har rätt typ av utrustning så som en riktigt bra skärmaskin. Har du frågor angående montering av plattor så är du alltid välkommen att ringa eller maila oss så hjälper vi dig.


Rengöring av kakel i kök

Kakel i kök är utsatt för både de ena och det andra så som diskvatten och diverse skvätt från matlagning. Vi rekommenderar därför alltid att impregnera ljusa kakelfogar i köket så att de blir mer motståndskraftiga och lättstädade. När du ska rengöra smutsiga fogar i köket så är det viktigt att du skyddar bänkskiva och övrig inredning. Rengör sedan fogarna och kakelplattorna med till exempel Fila fuganet. Du sprayar Fuganet direkt på fogen och låt verka någon minut och skrubba sedan med svamp eller borste. Skölj efteråt. Om fogarna i köket är mycket smutsiga rekommenderas att först göra en grundlig rengöring med Deterdek pro utspädd 1:10.


Handla kakel till kök online

I vår webshop handlar du enkelt kakel till ditt kök online. Du kan inspireras av bilder på våra olika plattor och beställa hem varuprover på det som är intressant. På nätet finns idag många aktörer som säljer kakel och det kan vara svårt att hitta en trygg leverantör. Vi är experter på kakel till kök och hjälper dig från val av plattor till frågor angående sättning.


Navigation
Viewed

Senast visade produkter

Close

Quickview

Close

Categories

Varukorg

Close