• Visar 1–20 av 25 resultat

  • 1
  • 2

Kakel för ditt kök

I kök så är kakel ett populärt val när det gäller stänkskydd. Det finns flera anledningar till att just kakel är ett populärt val, bland annat så är det lätt att hålla rent och det är även mycket praktiskt. Förutom det så är kakel i kök både snyggt och stilfullt. Vi erbjuder ett stort urval av olika kakelplattor när du ska välja kakel till ditt kök. De populäraste valen är dock vitt eller grått kakel och kakelplattor i mindre storlekar. Eftersom valmöjligheterna för kakel till ditt kök är breda så är det enkelt att få precis den känslan och det utseende man själv vill ha. Några populära typer av kakel är fasat vitt kakel, matt vitt kakel och granitkeramik, men det finns såklart väldigt mycket annat att välja på också.

Välj hur ditt kakel i köket ska sättas

När du har bestämt dig för vilket kakel du vill ha och hittat rätt utseende så ska du även bestämma hur kaklet i köket ska sättas. Du bör då överväga om du vill ha ditt kakel ståendes eller liggandes. Du kan även välja att ha en helt rak sättning alternativt mönstersättning. Utöver det så ska du även välja fog för kakel. Här gäller det att tänka på om fogen ska vara synlig, alltså markerad eller om du hellre vill att den ska smälta in i kaklet och vara mer eller mindre osynlig. Du bör även ta hänsyn till om det behövs kakellister för att få till ett snyggt avslut mot exempelvis en vägg eller ett fönster. Här behöver du även välja vilken typ av kakellist du ska ha, om du exempelvis vill ha en rak eller rundad list. Som du säkert märker så är valen kring kakel i kök och tillbehör väldigt många, man vill såklart att det ska matchas ihop med det övriga köks detaljerna som exempelvis skåpluckor och bänkskivor. Då det är många val som ska göras så kan du vända dig till oss för att få tips och råd för att du ska få en lyckad kakelsättning i ditt kök.

Endast produkter av hög kvalitet

Något som de flesta strävar efter är att välja kakel till sitt kök av hög kvalitet. Det vill säga att kakelplattorna ska vara av så hög kvalitet som möjligt och ha en lång livslängd. Något så man bör eftersträva är att glasyren ska vara så tät som möjligt så att inte exempelvis flammighet blir synlig på kakelplattorna efter en tid. Det är även viktigt att kakelplattorna har jämna mått så att det går enkelt att montera dem rakt och med samma bredd på fogen. Något som vi rekommenderar när man väljer kakel till kök är att man har i åtanke att undvika plattor som är alldeles för små och har för breda fogar eftersom då kan smuts blir väldigt synligt i fogen. Även om kakel är väldigt lätt att rengöra så brukar fogarna lätt kunna suga upp smuts och därför behöver man rengöra den på djupet mer ofta.

Kan man använda kökskakel till golvet?

Det kakel man använder sig av till köket ovanför diskbänken är så klart inget man kan lägga på golvet eftersom dessa kakelplattor inte har de egenskaper som krävs för att monteras på ett golv. Däremot kan man lägga klinker eller granitkeramik på golvet i köket. Något som har blivit populärt är att lägga klinker som köksgolv och det är även praktiskt att lägga plattor på golvet i köket då det är väldigt slitstarka och det tål att utsättas för både slitage och vätska. Då många familjer har katt eller hund så är klinker i kök ett perfekt val eftersom det är mycket beständigt mot exempelvis repor som husdjur lätt kan orsaka.

Är det svårt att kakla köket själv?

Om du vill sätta ditt kakel i köket själv så går det alldeles utmärkt och det är inte speciellt avancerat, dock är det viktigt att grundarbetet utförs väl för att öka möjligheterna för ett lyckat resultat. Det är viktigt att materialet som kaklet ska sättas på är rent och plant och det är väl viktigt att du mäter ut ytan för att veta säkert hur många kakelplattor som kommer att gå åt till ytan i köket där du ska sätta ditt kakel.

Köp kakel till ditt kök online – Snabbt, tryggt och enkelt

Hos oss hittar du ett stort utbud av kakel till ditt kök och vi erbjuder många olika färger och material när det kommer till kakelplattor. För att hitta inspiration så kan du se på flertalet bilder samt beställa hem varuprover på det som du är intresserad av. Vi på Hero Kakel är experter på det vi gör och vi hjälper dig i ditt val av kakelplattor. Om du har några frågor eller funderingar är du självklart välkommen att kontakta oss och så kommer vi att ge dig råd gällande ditt kakel till ditt kök.
Navigation
Viewed

Recently Viewed

Close

Quickview

Close

Categories

Varukorg

Close